Hoppa på tåget #Nubbe sill eller vaddå? (Midsommar)

Då var det dags att kliva ombord på Åkes Tåg för dagens utmaning! 🙂

Lokföraren har tänkt att vi skall skriva om Midsommar och vad man har som ev tradition eller inte..
Men vanligen har min Midsommar sett ut på följande sett.. Man kliver upp ganska tidigt och man går och börjar plocka blommor och björkar för att göra det fint dagen till ära, vi har alltid lövat ingångarna till ytterdörren och balkongen, i viss mån beroende var man är även infarten..

Vi ordnar med mat och kvällen innan har vi marinerat köttet så det får dra i sig kryddor inför grillningen för det har alltid varit på vårat bord på Midsommar, men även så sill o nubben – vilket är ett måste i vårt gäng! (Utom för dom som kör bil då)

Men efter att vi smyckat och lövat osv så gör vi oss redo att gå på Midsommarfirande med dans Midsommarstångs resande, fika och lek för barnen. vilket kan se ut så här.. Här reser de midsommarstången på  Njurunda Hembygdsgård som ligger i Klockarberget-Njurundabommen, nära där vi hade våran stuga, så det är gångavstånd för att gå att fira! Denna tradition hade vi alltid så länge barnen var mindre, fram till de absolut ville roa sig på egen hand med sina respektive och vänner, då var det inte riktigt lika kul att vara med familjen på samma sätt.. De var med en stund sedan åkte dom vidare. (Minns hur det var när en annan var ung, exakt samma sak – eller hur?)

Njurunda hembygdsgård

Dags för mat på Midsommarafton i fd stugan 🙂
Det är ingen midsommar utan jordgubbar! 🙂 

 

Önskar alla en härlig avslutning på Midsommarhelgen och en trevlig början på veckan! 🙂