Hoppa på tåget #Veteranbil

Då var det åter lördag och dags för en trevlig utmaning – Hoppa på tåget. Alla som känner att de vill hoppa med kan besöka våran Lokförare och länka upp sitt bidrag under kommentarer.

Denna gången vill våran Lokförare Åke att vi skall bemästra #Veteranbilar och jag tror detta kommer att bli intressant att besöka alla som är med i denna utmaning! =) Spännande..

Här om dagen när jag skulle åka iväg så kör jag ut från mitt garage och när jag svänger ner mot stora vägen så passerar jag Gäst parkeringen.. Men ser där en bil som gör att jag måste stanna och ta bilder – Väldigt passande till dagens tema..

Där står nämligen en –  
Austin A90  SIX  Westm – En Blå sedan av årsmodell 1955 som är i trafik. Växellådan är manuell och motorn är på 86 hk och drivs med bensin. 

 

Nästa veteranbil som jag visar upp är en väldigt fin veteranbil som finns inom “släkten” och den anser jag är ett måste att ha med på denna utmaning! =)

Lite info om bilen:
Chevrolet stylemaster cupe
År 1947
Den har gått och stått i Californien fram till oktober 2013 och som då anlände till Sverige och därmed bytte ägare – Den nuvarande ägaren som är en släkting till mig. Bilen är nedplockad i delar, renoverad och uppbyggd. Dom valde att göra ett motorbyte från rak 6a till en V8. Den blev färdig och körklar Augusti 2017. Dom har kört 3 brudpar varav ett i Norge.

För er som undrar vart denna bil finns – Den rullar här i Sundsvall.. =)

Därmed önskar jag er alla en fin helg! =)