Fullt upp..

Med att vara hundvakt.. Min kära vän som är en barndomskamrat och även hunduppfödare av Norrbottenspets – Jo då ni som har följt mig ett tag har sett på Skyltsöndag att jag visat upp diplom om Champion hundar och deras fina priser!
Hur som hellst så ringde han mig för ca 3v sedan och frågade om jag ville ta hand om en Norrbottenspets, dock inte hans denna gången. Det var ett litet så kallat akut läge där dom som skulle haft honom dragit sig ur..

Hur som hellst så åkte jag och träffade ägaren och hunden, saken var att han behövde för tre veckor denna gången, men förstod att från ena dagen till den andra var inget man kunde begära av någon. Men jag bad att den som hade hand om hunden (då den som dragit sig ur) kunde då ringa mig på Fredagen. Jag träffade då dem på Måndag och Tisdag morgon for han på sitt jobb.. Men sagt och gjort så ringde denne personen till mig på fredagen och vi bestämde att mötas upp redan på Lördagen.. sagt och gjort.. så har nu hunden bott hos mig sedan dess och ägaren kommer hem den 21/8 – Två och en halv vecka hos mig.. Detta är då provtiden för att känna mig för om jag orkar och kan ha hand om honom två veckor och ägaren är hemma fyra veckor och sen åter hit till mig igen på två veckor..

Givetvis njuter jag av att ha sällskap igen, det gör att jag kommer ut mera än vanligt och framför allt jag får röra mig mera, vilket behövs för att klättra ner på viktskalan! haha..  och tack vare att ha promenad sällskap gör det så mycket enklare.

Hur som hellst – detta kom i rätt tid för min del.. nu vet ägaren om att jag skall göra operationer framöver och den tiden går att få den fd hundvaken att ha honom de gångerna som det verkar? Ägaren sa att det ska inte vara ett problem, det löser han på bästa sätt – Viktigast är för honom att veta att hunden har samma “hotell” varje gång och slipper byta hundvakt hela tiden.

Här kommer i alla fall några fina bilder på denna söta ung hund som är 18 månader.. =)

Japp ni gissar så rätt att detta är en jägare och Norrbottenspetsen är en känd fågelhund, men jagar även annat som älg, grisar, rådjur mm..

Hoppas ni mår lika gott som vad jag gör i sommarvärmen! =) 

Skyltsöndag #484

Härliga  skyltsöndag med BP =)

Denna söndag börjar med en skön sovmorgon, både jag och hunden som jag är hundvakt till sov länge.. haha.. (Det kommer ett inlägg om hunden idag oxå)

Men detta skall handla om skyltar så här kommer några..  😉

Här i våra trakter finns det en hel del hästar så klart de måste sätta upp varningar så folk tar det lugnt och kör sakta så de ej skrämmer hästarna efter vägarna. Man skall alltid visa respekt för dessa djur – Det finns de människor som anser att en häst inte skall gå efter vägarna.. De borde veta att hästar var de första fordonet på alla vägar förr.. Varför förbjuda dem nu?

AssistansBolaget som jag har är väldigt bra att ha som tillägg till sin bilförsäkring – Detta år är jag evigt tacksam att jag har dessa som hjälp!! Har haft min bil på verkstaden många gånger i år och fortfarande är den inte ok.. Den skall in åter igen den 22/8 för felsökning då den fortfarande läcker en del med vatten, det syns på golvet i garaget och detta är inte kondens från AC.. utan det är från kylarvattnet då det luktar glykol.
När bilen är klar blir det en försäljning och ett nyköp av en annan bil! Det är dags att skaffa en nyare bil…

Nu önskar jag er alla en härlig söndag! =)